Om Bankkund.se

Bankkund.se är en sida som innehåller artiklar och information om Banklån, Privatlån och andra former av lån.Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att Låna Pengar. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning av pengar för att du skall göra en bättre affär.

>> Ta Banklån med riktigt låg ränta från Citibank

Ansök om bolån


>>    Banklån & Privatlån från 3,25 % ränta, Ansök här för snabbt svar !

Ansök om bolån. När du beslutat dig för att köpa hus, bostadsrätt eller kanske en villa behöver du pengarna för att betala dina drömmar med och detta kan du få genom att ansöka om bolån. Ett bolån är ett lån av pengar öronmärkta för köp av bostad. Hur stort bolånen kan blir beror helt på vilken hus, bostadsrätt eller villa man är intresserad av.

Idag finns det många olika sätt att ansöka om bolån och du behöver inte ens lämna ditt hem utan kan sköta det mesta via Internet. Där kan du lämna in en ansökning om bolån och snabbt få ett preliminärt svar på om du har möjlighet att få ett lån. Det enda du behöver göra är att fylla i den blankett som banken eller låneinstitut tillhandahåller på internet. Den Information som banken/låneinstitutet behöver för att kunna avgöra huruvida de vill godkänna din bolåneförfrågan är vilket syfte du har med pengarna och vilken form av bostad du vill köpa, hur mycket pengar du är intresserad av att låna, dina personuppgifter och din privata ekonomi.

Känns det obehagligt att genomföra bolåneansökningen via internet kan du också välja att genomföra din ansökan via telefon eftersom de flesta banker och låneinstitut även har denna form av bolånsansökningar tillgängligt. En annan möjlighet är också att du själv åker till närmsta bankkontor eller låneinstitut och där personligen fyller i och lämnar in din ansökan om bolån.

Innan du börjar leta efter en ny bostad har du möjligheten att ansöka om ett lånelöfte för ett bolån. Ett lånelöfte är en gratistjänst som de flesta banker och låneinstitut tillhandahåller. Genom att ansöka om denna tjänst får du en möjlighet att veta hur stor summa pengar banken eller låneinstitutet är beredd att låna ut till dig som bostadslån. Detta gör att du får ett stort försprång före andra bostadsletare eftersom du redan har klara besked om att du får ett bolån. Lånelöftet gör också att du vet exakt hur mycket du kan lägga ut på din bostad och vet då genast om det hus du hittat är inom din budgetram och då det är bara för dig att ge dig ut och leta efter din nya bostad.

Vid en ansökan om bolån kan det vara av intresse för dig att undersöka vilken bank eller låneinstitut som för tillfället erbjuder den lägsta räntan på lånet. Detta eftersom räntesatsen på lånet spelar stor roll för vilken faktisk kostnad det kommer att bli för bostadslånet både i månaden och den totala kostnaden för hela lånet. Du bör också fundera över om du är intresserad av att ta större delen av bostadslånet med rörlig eller fast ränta. Huruvida du ska satsa på rörlig eller fast ränta bör bestämmas av din privatekonomi. Har du utrymme för extra utgifter vissa månader eller är det viktigt att du har kontroll på hur höga dina utgifter kommer att bli varje månad. Är du intresserad av att få en rörlig ränta på en stor del av ditt bolån kan du undersöka om din bank/låneinstitut erbjuder bolån med räntetak. Om så är fallet kan detta vara ett intressant alternativ för dig. Räntetaket ger dig fördelarna av ett bostadslån med rörlig ränta fast med tryggheten av ett lån med fast ränta. Detta får du genom att under en treårs period ha en fastställt max ränta som inte kan överskridas. Under tiden som räntetaket finns är räntan på bostadslånet rörlig men kan aldrig överskrida det maxbelopp som du och banken kommit överens om.

När du ansöker om bolån har du också möjligheten att få ett mycket fördelaktigare lån än om du ansökte om samma summa pengar utan tanke att köpa hus. Detta eftersom att du vid en ansökan om bolån har möjligheten att lämna den inköpta bostaden som säkerhet vid lånet och banken eller låneinstitutet behöver då inte ta samma risker som när du inte har en bostad som säkerhet.