Om Bankkund.se

Bankkund.se är en sida som innehåller artiklar och information om Banklån, Privatlån och andra former av lån.Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att Låna Pengar. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning av pengar för att du skall göra en bättre affär.

>> Ta Banklån med riktigt låg ränta från Citibank

Billån


>>    Banklån & Privatlån från 3,25 % ränta, Ansök här för snabbt svar !

Billån. Drömmer du om en ny eller begagnad bil och den frihet som kommer i och med att du själv kan välja när och var du vill fara? Billån är ett av dagens vanligast förekommande öronmärkta lånen som finns bland banker och låneinstitut. Ett billån kan du få för att köpa både nya och begagnade bilar och finns att ansöka om hos både banker, låneinstitut och bilhandlare. Ansöker du om billån hos bilhandlaren är du dock bunden till att köpa bilen hos just den handlaren. Ska du däremot köpa bilen av en privatperson är du tvungen att ansöka om billånet hos en bank eller ett låneinstitut.

Vid billån har du möjlighet att få ett förmånligare lån eftersom att du har bilen som säkerhet i lånet och detta ger banken och låneinstitutet en möjlighet att få tillbaka de utlånade pengarna genom att säja bilen om du inte klarar av att betala tillbaka pengarna. Men du måste dock betala tillbaka billånet i samma takt som bilen faller i värde, detta för att banken eller låneinstitutet inte ska risker att förlora pengar om du inte klarar av att betala tillbaka billånet.

Det finns lite olika fördelar och nackdelar beroende på om du ansöker om billån hos handlaren eller hos en bank. Ansöker du om och ta billånet via din bilhandlare är det trolig att du får en lite högre kostnad för lånet i form av avgifter och ränta än om du tar lånet via din bank. Fördelen är dock att du snabbt får veta om du får låna pengarna till bilen och därför har chansen att genast kunna köra hem med den nyinköpta bilen. Lånar du istället pengar via en bank har du möjligheten att få lite bättre låneförmåner men du kan dock få vänta längre innan du vet om du får låna den summan som du behöver till ditt bilköp samt att billånet också kräver extra möten på banken i form rådgivning och underskrivning av låneformulär.

Vad som dock är viktigt att komma ihåg när du ansöker om ett billån är att du endast får låna ca 80 procent av bilens värde och själv måste stå för den resterande summan antingen via en egen kontantinsatts eller via inbyte av en gammal bil. Billån är inte heller lika förmånliga som andra lån med säkerhet, detta eftersom att bilen snabbt tappar i värde och därför kräver bankerna och låneinstituten en sabbare återbetalningstakt på billånet än vid exempelvis huslån. Vid köp av bil får man inte heller glömma av att det inte endast är kostnaden för billånet som ska finnas med i beräkningen. En bil behöver försäkringar, underhåll och besiktning vilket alltihopa kostar pengar och därför måste finnas med i beräkningen av hur mycket ett bilköp kommer att kosta i månaden.

Mer fakta

https://www.låneansökan.se/billån/

http://www.norrbanken.se/billån/

http://www.alfabanken.se/billån/