Om Bankkund.se

Bankkund.se är en sida som innehåller artiklar och information om Banklån, Privatlån och andra former av lån.Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att Låna Pengar. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning av pengar för att du skall göra en bättre affär.

>> Ta Banklån med riktigt låg ränta från Citibank

Blancolån


>>    Banklån & Privatlån från 3,25 % ränta, Ansök här för snabbt svar !

Blancolån. Blancolån är ett lån som du som lånetagare kan ta och som helt bygger på din förmåga att betala tillbaka genom de pengar du tjänar. Blancolån har ingen form av säkerhet som långivaren kan ta ifall det skulle visa sig att låntagaren inte har förmågan att betala tillbaka lånet. Detta blancolån blir därför ett större risktagande för banken vilket i sin tur påverkar vilken form av lånevillkor du som låntagare kommer att få. Blancolån är en låneform som i jämförelse med andra lån som har någon form av säkerhet, som bolån eller billån, är dyrare för dig som kund.

Blancolån kan du i dag söka om både hos din bank och via internet och du har via denna form av lån får möjligheten att låna upp till 350 000 kronor utan någon forma av säkerhet. Amorteringstiden för ett blancolån kan variera mellan 2-12 år beroende på den summa du lånat.

Det var tidigare mycket svårare att få möjlighet att låna pengar utan säkerhet, bland banker var det mer eller mindre omöjligt. Nu mera finns det flera långivare som ger möjlighet till blancolån vilket har resulterat i att det har blivit lättare att få dessa lån godkända. En viktig sak att komma ihåg är dock att denna form av blancolån helt bygger på din beräknade inkomst och vad händer då med dina betalningsmöjligheter om du skulle finna dig arbetsslö. Innan du väljer att ansöka om ett blancolån kan det vara i ditt intresse att undersöka vilka olika villkor som de olika låneinstituten ger. Genom att göra detta får du en chans att finna det blancolån som är billigast för dig. Glöm inte att räkan in alla avgifterna för blancolånet och inte endast ränta och amorteringar. Tänk på att det tillkommer kostnader som uppläggningsavgifter och aviseringskostnader som påverkar den totala kostnaden för lånet.

För att få möjlighet att låna pengar utan säkerhet via blancolån kräver många låneinstitut och banker att du som låntagare inte har någon form av betalningsanmärkning. Detta på grund av att en betalningsanmärkning ses som ett tillfälle då du som låntagare inte har klarat av att sköta din privata ekonomi. Detta gör dig till en mindre önskvärd kandidat för ett blancolån där banken inte har någon form av säkerhet. Det kan då bli omöjligt för dig att låna några större summor utan att du tillhandahåller någon form av säkerhet. Har du då ingen bostad eller annan form av fast egendom att sätta i pant kan borgensman var den enda möjligheten för dig att få låna. Det finns dock vissa låneinstitut som i reklam går ut med informationen att de inte tittar på din betalningshistoria när du ansöker om ett blancolån, utan endast intresserar sig för dina framtida möjligheter att betala det blancolån du är intresserad av att ta.

Många gånger är räntan vid ett blancolån något som sätts individuellt, utifrån din inkomst och hur mycket pengar du vill låna. Desto sämre möjligheter du har enligt banken/låneinstitutet att kunna betala tillbaka blancolånet desto högre ränta får du på lånet, om det godkänns. Ansöker du om ett blancolån via internet har du möjlighet att få lånet behandlat på ett snabbare sätt och du kan få pengarna 2-3 vardagar efter att du skickat in det undertecknade skuldbrevet till långivaren. Att det tar ca 2-3 dagar att få tillgång till pengarna beror på att bankerna vill ha dessa dagar på sig som en säkerhetsåtgärd och de vill då kontrollera person och bankuppgifter innan pengarna betala ut.

Här följer ett exempel på de krav som ett låneinstitut kan kräva för att ge dig möjlighet att låna pengar utan säkerhet i form av ett blancolån. Du får som yngst vara 18 år och upp till 70 år. Du ska ha en fast inkomst på minst 125 000 kronor per år. Du bör inte ha några betalaningsanmärkningar och om du uppfyller dessa krav kan du få möjligheten attvia ett blancolån låna mellan 20- 350 000 kronor. Ju högre lånebelopp du väljer desto lägre ränta får du men desto höge krav ställs på dig som låntagare. Om du önskar låna mer än 150 000 kronor kan vissa långivare kräva att du ska ha en medsökande på blancolånet för att få möjligheten att låna den eftertraktade summan.
Mer fakta

https://www.låneansökan.se/blancolån/

http://www.norrbanken.se/blancolån/

http://www.alfabanken.se/blancolån/