Om Bankkund.se

Bankkund.se är en sida som innehåller artiklar och information om Banklån, Privatlån och andra former av lån.Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att Låna Pengar. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning av pengar för att du skall göra en bättre affär.

>> Ta Banklån med riktigt låg ränta från Citibank

Kreditlån


>>    Banklån & Privatlån från 3,25 % ränta, Ansök här för snabbt svar !

Kreditlån. Idag finns många olika sätt att låna pengar på för alla de olika saker som man kan önska sig men inte själv har råd att köpa. En form av lån är kreditlån som du idag kan ansöka om hos flera olika långivare och som också kan kallas privatlån. Många frågar inte ens om vad du ska använda pengarna till och du kan låna upp till över 300 000 kronor utan någon annan form av säkerhet än en fast anställning och den lön du tjänar.

>> SNABBLÅN & SMSLÅN genom Folkia, Klicka här !!

Kredit betyder att låna eller anförtro pengar, och ett kreditlån kan du idag få från många olika långivare. Kreditlån kan du få av din bank, den affär du vill handla av och från kreditgivare på Internet. Hur mycket kreditlånet kommer att kosta beror på vart du lånar krediten och vad de har för låneavtal, samt hur hög kredit du vill ha. Kreditlån behöver inte alltid vara i form av pengar utan kan också finnas i form av kredit på ditt kontokort. Kreditlån kan du använda när du själv vill och kan då om den ligger outnyttjad vara gratis och är då endast kopplat till ditt kontokort, men krediten kan användas närhelst du är i behov av en extra summa pengar. Denna form av kredit ges vanligen av din bank och kan variera kraftigt i storlek men är vanligast mellan 5000 upp till 100 000 kronor. Att få tillgång till kredit är olika svårt hos olika låneinstitut och banker med de flesta kräver att du är över 18 år och är fast anställd eller uppbär pension och inte har några betalningsanmärkningar.

Kredit kan du ansöka om hos både din bank eller direkt via internet på bankernas och andra kreditgivares hemsidor. Många butiker erbjuder nu mera också kreditlån. Med detta menas att du får möjlighet att handla deras varor på kredit och betalar dem vid ett senare tillfälle, ofta 30 dagar senare. Dessa kreditlån fungerar på så sätt att du drar ditt kontokort i kassan och får en räkning hemskickad som ska vara betald en månad senare.

I vissa affärer kan du också få räntefria kreditlån när du handlar. Vid dessa tillfällen har du möjligheten att betala din skuld på 6, 12 eller 24 månader. Men vad som är viktigt att komma ihåg här är att kreditlånen inte är fria från kostnader, utan alltid kostar extra jämför om du själv betalar varan kontant. Affärerna tar ut olika former av avgifter för kreditlånet och dessa kan kallas uppläggningsavgifter, aviseringsavgifter och årskostnader och detta ger ofta en högre omkostnad än vad man räknat med. Dessa sätt att betala kan också bli mycket dyrare om det skulle vara så att du missar en betalning och får förseningsavgifter eller dröjränta som det också kallas. Det kan också hända att butiken tar tillbaka sin vara om du ej kan betala och då har du varken varan eller pengarna kvar.

Vad som är viktigt att komma ihåg innan du väljer att ta ett kreditlån är att räntan på ett kreditlånet kan variera kraftigt mellan olika långivare och du kan tjäna på att undersöka vart du får det bästa avtalet. Har du en hög ränta och en lång avbetalnings tid blir kostnaden för kreditlånet stor. Ett sätt att få en längre ränta på kreditlånet är om du har möjlighet att få en eller flera personer att gå i borgen för dig. Med detta menas att en eller fler personer åta sig att betala i ditt ställe om du ej klara av att fullfölja avbetalningarna. Lika så kan fast egendom, bostadsrätt och premieobligationer fungera som säkerhet vid kreditlån. Med detta menas att du använder din egendom som pant vid ett lån. Detta ger banken eller låneinstitutet rätt att sälja din egendom om du inte skulle ha förmågan att betala tillbaka kreditlånet och på så sätt få långivaren tillbaka de utlånade pengarna. Många gånger kan kreditlån från butiker och låneinstitut ha mycket högre omkostnader än om du skulle söka om ett vanligt banklån.