Om Bankkund.se

Bankkund.se är en sida som innehåller artiklar och information om Banklån, Privatlån och andra former av lån.Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att Låna Pengar. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning av pengar för att du skall göra en bättre affär.

>> Ta Banklån med riktigt låg ränta från Citibank

Lån utan säkerhet


>>    Banklån & Privatlån från 3,25 % ränta, Ansök här för snabbt svar !

Lån utan säkerhet. Lån utan säkerhet kallas också för blancolån eller blancokredit. Med säkerhet menas ofta ditt hus eller din bil. Denna typ av lån har ökat stadigt under de senaste åren. När du tecknar ett lån utan säkerhet så får du vara beredd på att betala en något högre ränta. Detta eftersom långivaren anses ta en större risk då du inte kan uppvisa någon säkerhet för lånet.

Det finns ett flertal olika långivare som kan erbjuda lån utan säkerhet. Därför ska du alltid ta dig tid att noga jämföra villkoren mellan de olika långivarna. Förutom räntan så ska du också kontrollera återbetalningstiden. Innan du tecknar ett lån, oavsett om har eller inte har någon säkerhet, så ska du alltid göra upp en kalkyl så att du är säker på att du kan betala tillbaka lånet.

Om du är osäker på om du kan betala tillbaka ditt lån så kan det vara en god idé att provspara den aktuella summa som du skulle lägga på att återbetala lånet. De olika långivarna har ofta en kalkylator på deras hemsida där du kan räkna på hur stor din månadskostnad kommer att bli. Du kan också ta direkt kontakt med din bank för konsultation. Har du inte noga tänkt igenom din finansiella situation är det lätt att du blir tvungen att ta ytterligare lån, för att kunna betala tillbaka de gamla, och därmed hamna i en ekonomiskt omöjlig situation.

Det enklaste sättet att be om ett lån utan säkerhet är att göra det direkt över Internet. På så vis kan din ansökan ofta behandlas snabbare än om du hade ansökt på traditionellt vis. En central aktör på marknaden är Freedom Finance. De erbjuder lån på upp till 350 000 kronor utan säkerhet. För att kunna skaffa ett lån utan säkerhet hos Freedom Finance så måste du dock vara mellan 18 och 79 år.

Vidare måste du ha fast bostad i Sverige och inte ha ett skuldsaldo hos kronofogden. Generellt sett är det alltid en fördel att ha en stabil ekonomi och ett fast jobb när man ska ansöka om lån utan säkerhet. Om du har några ytterligare frågor till Freedom Finance, som du inte tycker besvaras på hemsidan, så kan du ringa till kundtjänst på telefonnummer 0770-45 58 66.

Ett gott råd för att få ett lån utan säkerhet beviljat är att skaffa sig en medsökande. Vidare kan du skaffa dig ett lån utan säkerhet på IKANO Banken. Här kan du låna mellan 20 000 och 350 000 kronor. Citibank erbjuder lån utan säkerhet på upp till 250 000 kronor. Du behöver inte ange vad du tänkt använda pengarna till.

Även så kallade mikrolån faller under begreppet lån utan säkerhet. Med mikrolån avses lån av lägre summor, vanligen mellan 1 000 och 5 000 kronor, som snabbt betalas ut på ditt konto. Vad man ska tänka på är dock att dessa lån utan säkerhet också ska betalas tillbaka snabbt. En vanlig återbetalningstid är en månad.

När det gäller mikrolån så betalar man vanligen ingen ränta. Istället betalar man en fast avgift. En aktör på marknaden som erbjuder mikrolån är Folkia. Förutom mikrolån på 1000, 2 000 och 3 000 kronor, erbjuder de även högra lånebelopp. Hos Folkia kan du teckna ett lån på upp till 25 000 kronor utan att du behöver ange någon säkerhet. Generellt kan man säga att lån av mindre summor går mycket snabbt att få beviljade. I fallet med mikrolån eller SMS-lån tar det oftast bara några minuter.

När det gäller större lånebelopp kan det dröja några bankdagar innan summan finns på ditt konto. Då det går så snabbt att teckna mindre lån kan det vara frestande att öka på sitt saldo när man är på krogen eller ska ut och shoppa kläder. Pengarna är bara några knapptryckningar från att vara på ditt konto. Det är mycket viktigt att du alltid tänker igenom din situation och verkligen utvärderar ifall det verkligen är nödvändigt att skaffa sig ett lån.