Om Bankkund.se

Bankkund.se är en sida som innehåller artiklar och information om Banklån, Privatlån och andra former av lån.Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att Låna Pengar. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning av pengar för att du skall göra en bättre affär.

>> Ta Banklån med riktigt låg ränta från Citibank

Låna pengar med betalningsanmärkningar


>>    Banklån & Privatlån från 3,25 % ränta, Ansök här för snabbt svar !

Låna pengar med betalningsanmärkningar. Har du en eller flera betalningsanmärkningar kan du ha svårt att få möjlighet att låna pengar. En betalningsanmärkning kan vara lätt att få och kommer om du inte skött dina betalningar på ett perfekt sätt.

>> SNABBLÅN & SMSLÅN genom Folkia, Klicka här !!

Förr var det mer eller mindre omöjligt att få möjligheten att låna pengar om du hade någon form av betalningsanmärkning men idag finns det ett flertal olika låneinstitut som lånar ut pengar även till dig med betalningsanmärkningar.

Det är lättare att få möjlighet att låna trots betalningsanmärkningar när du lånar pengar för att köpa hus eller liknade som därigenom ger dig och banken en säkerhet. Med detta menas att banken inte behöver ta lika stora risker, för långivaren har nu möjligheten att sälja huset om du som låntagare inte klarar av att betala tillbaka lånet och banken/ låneinstitutet får då möjligheten att därigenom få tillbaka de utlånade pengarna.

En annan möjlighet för dig med betalningsanmärkningar och en önskan om att låna pengar är att ordna en borgensman. Det kan vara en familjemedlem eller en nära vän som ställer upp som borgenär och därigenom tar ansvar för lånet om du som låntagare inte skulle klara av att betala tillbaka pengarna. Det finns också ofta special lån för låneansökare med betalningsanmärkningar där den sökande utsätts för en noggrannare undersökning gällande hans eller hennes betalningsmöjligheter. Att låna pengar med betalningsanmärkningar kan också orsaka att lånet blir dyrare eftersom att långivaren anser sig ta större risker när de lånar ut pengar till dig och därför vill garantera att de får tillbaka de pengar de lånat ut genom att höja räntan och avbetalningstakten.

SMS-lån och snabba lån (lån upp till 5000 kronor) är bland annat två möjliga låneformer som inte har kravet på att låntagaren inte har någon form av betalningsanmärkningar för att få chansen att låna.

Enligt kronofogdsmyndigheten är en betalningsanmärkning ett tecken på att du som låntagare inte har skött dina betalningar på ett tillfredsställande sätt. Men hur kommer det sig då att man får en betalningsanmärkning och hur går hela förloppet till?

Hela processen börjar med att du som låntagare eller gäldenär får en räkning eller avgift som skall betalas inom en given tidsram. Betalas inte räkningen innan förfallodatumet har kreditgivaren rätt att vita åtgärder för att få betalt. Det första steget är vanligtvis att kreditgivaren skickar en påminnelse till dig som kredittagare och lägger till en förseningsavgift ( ca 100 kronor). Betalas fortfarande inte räkningen får fordringsägaren själv eller med hjälp av inkasso inkräva skulden. Går räkningen till inkasso tas arbetet över av dem och skulden inkräves tillsammans med en 160 kronors avgift. Sker fortfarande ingen betalning av räkningen har fordringsägaren möjligheten att vända sig till kronofogdsmyndigheten. Kronofogdsmyndigheten tar sedan ett beslut om huruvida kravet på betalning är berättigat, om skulden fastställs får gäldenären (låntagaren) en betalningsanmärkning som registreras i de register som används vid kreditupplysningar.

Betalningsanmärkningar finns kvar i registret i ca tre år och är svåra att få borttagna i förtid, för företag finns anmärkningarna kvar i fem år. Lånar du pengar via SMS-lån, mobillån eller snabblån och inte klara av att betala tillbaka den lånade summan inom de trettio dagarna du har på dig att betala lånet är det en stor risk att du får höga straffsummor att betala tillsammans med lånet. Detta kan bland annat göra att du får summor upp till 800 kronor extra att betala förutom den lånade summan. Detta kan vara bra att ha i åtanke innan du bestämmer dig för att låna snabba pengar utan att föst fundera på om du har möjlighet att betala tillbaka lånet vis slutet av lånetiden.