Om Bankkund.se

Bankkund.se är en sida som innehåller artiklar och information om Banklån, Privatlån och andra former av lån.Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att Låna Pengar. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning av pengar för att du skall göra en bättre affär.

>> Ta Banklån med riktigt låg ränta från Citibank

Låna Pengar


>>    Banklån & Privatlån från 3,25 % ränta, Ansök här för snabbt svar !

Låna Pengar. Är det dags för dig att köpa ditt första hus, en ny bil, eller kanske så att det behövs ett tillskott till semesterkassan. Oberoende vad du behöver pengarna till och hur stort summa det rör sig om är det ett stort steg att låna pengar.

Det finns olika sorters lån för dig som är intresserad av att låna pengar och vilket lån som passar dig beror på vad du som lånetagare har tänkt spendera dina lånade pengar på och hur stor summa du behöver.

Det vanligaste sättet att låna pengar på är att ta ett banklån. När du väljer att låna pengar av en bank, går banken igenom din privata ekonomi och beslutar om de anser att du har möjlighet att betala tillbaka den summa pengar du vill låna och banken beviljar då lånet. Har man en privatekonomi som banken inte tror ska kunna täcka lånekostnaden och dina levnadskostnader, eller om du har haft tidigare problem med avbetalningar eller har betalningsanmärkningar kan du få svårt att lånet godkänt. Det kan vara lättare att få låna pengar av banken om man har någon form av säkerhet, exempelvis detta är huset du köper. Innan du börjar sökandet efter den nya bostaden eller den bilen du vill ha kan du inför sökande fråga banken om ett lånelöfte. Då får du reda på vilken summa pengar banken kan tänka sig låna ut till dig utifrån deras bedömning av din betalningsförmåga och tillgång till säkerhet. Genom detta lånelöfte får du också vet vilken prisklass på hus eller bil du klarar av att köpa.

När du lånar pengar av baken för en bostad får du ett så kallat bostadslån. Detta är ett lån som täcker delar eller hela kostanden av huset, och där banken har huset som säkerhet. Ett bostadslån är ofta uppdelat i två delar. Dessa delar kallas topp och botten lån. Att lånet delas in i två delar beror på att banken vill vara säkra på att de får tillbaka den summa du lånar till huset även om huset faller i värde och du inte skulle kunna betala tillbaka den lånade summan.

En annan sätt att låna pengar på är blanco lån. Att låna pengar på detta sätt bygger på att banken/låneinstitutet tillhandahåller ett lån efter att ha prövat din kredit. Lånet kräver ingen form av säkerhet, förutom de pengar du själv tjänar. För att få låna pengar på detta sätt kräver banken eller låneinstitutet dock en högre ränta, detta eftersom att långivaren tar en större risk.

Men numera har det kommit fler olika sätt att låna pengar på som inte alltid måste vara lån från banker. Via Internet och telefon finns nu flera olika sätt för personer att få snabba lån på mindre summor pengar. Det har även blivit möjligt för personer med betalningsanmärkningar att få tillgång till lån, som de tidigare aldrig haft möjligheter till.

Bland de första nya sätten att låna pengar på som kom var att via telefon komma i kontakt med långivare. Detta sätt att låna pengar på fungerade på så sätt att man ringer in till låneinstitutet och lämnar in sin ansökan. Vilket gör att man slipper åka in till banken eller låneinstitutet. Större lån som annförskaffas på detta sätt kräver dock att det finns någon form av säkerhet. Exempelvis så kan bostaden som man köpt för de lånade pengarna fungera som säkerhet. Detta betyder att bostaden kan övertas av banken om låntagaren inte har möjlighet att betala tillbaka lånet. Som låntagare kan man också få vänner och familj att ställa upp som borgensman och fungera som säkerhet vid lånandet av pengar. Borgensmannen garanterar då att gå in och betala lånet om låntagaren inte själv klarar av att betala tillbaka pengarna. Denna form av lån finns nu också att tillgå på internet och behöver inte alltid ske via telefon.

Ett av de senaste sätten att låna pengar på är att snabbt via SMS och mobillån låna mindre summor pengar som genast sätts in på kontot. Dessa sätt att låna pengar kostar en engångssumma som varierar i storlek beroende på hur högt belopp du vill låna. Lånet betalas tillbaka vid ett enskilt tillfälle vid lånetidens slut ( trettio dagar). Detta sätt att låna pengar på är enkelt och kräver endast en mobiltelefon, men finns endast för lån av mindre summor som inte kräver samma mängd av administration och säkerhet.

Mer fakta

https://www.lÃ¥neansökan.se/låna-pengar/

http://www.norrbanken.se

http://www.alfabanken.se