Om Bankkund.se

Bankkund.se är en sida som innehåller artiklar och information om Banklån, Privatlån och andra former av lån.Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att Låna Pengar. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning av pengar för att du skall göra en bättre affär.

>> Ta Banklån med riktigt låg ränta från Citibank

Låna utan säkerhet


>>    Banklån & Privatlån från 3,25 % ränta, Ansök här för snabbt svar !

Låna utan säkerhet. Att låna pengar utan säkerhet kallas ibland för att man tar ett blancolån eller skaffar sig en blancokredit. När du tar ett lån utan säkerhet så får du vara beredd på att betala en högre ränta än om du hade haft en säkerhet. Långivaren bryr sig i regel inte om vad du tänkt använda pengarna till. Under de senaste åren har det skett en stadig ökning av lån utan säkerhet.

För att kunna låna pengar utan säkerhet så måste du först och främst uppfylla de villkor som din långivare har ställt upp. En god ekonomi och fast anställning är alltid ett plus när du ska låna utan säkerhet. Vidare ska du ha fyllt 18 år samt vara skriven i Sverige. Det finns dock långivare som kräver att du är 20 år fyllda för att du ska kunna låna utan säkerhet. Ibland kan det förekomma en övre gräns beträffande ålder när det gäller lån utan säkerhet.

Ofta är det smartaste sättet att ansöka om att få låna utan säkerhet att göra det direkt över Internet. För att din ansökan ska kunna behandlas så snabbt som möjligt ska du se till att fylla i alla uppgifter korrekt. Annars finns det en risk att låneprocessen kan ta onödigt mycket tid i anspråk. När du ansöker om att få låna pengar utan säkerhet ska du vara beredd på att din lånegivare gör en kreditprövning.

Det finns flera aktörer på marknaden från vilka du kan låna utan säkerhet. Därför ska du alltid se till att noga jämföra räntesatser, återbetalningstider och andra saker, såsom uppläggningsavgift och administrationsavgift, som kan vara relevanta för lånet. Några aktörer på marknaden som kan erbjuda dig att låna utan säkerhet är Freedom Finance, där du kan låna upp till 350 000 kronor, IKANO Banken, där du också kan låna upp till 350 000 kronor och Citibank som erbjuder lån utan säkerhet på upp till 250 000 kronor.

Om du ska låna ett större på belopp, på exempelvis 350 000 kronor, så ska du alltid noga räkna på hur återbetalningen kommer att påverka din privatekonomi. Du kan oftast hitta en kalkylator för att räkna ut din månadskostnad på din långivares hemsida. Ibland kan det dock vara svårt att uppskatta hur mycket ett visst belopp verkligen påverkar hushållsekonomin. En god idé kan därför vara att spara undan den aktuella summan, som ränta och amortering av lånet skulle kosta dig, i några månader. Låna utan säkerhet gör du också när du skaffar dig så kallade mikrolån, snabblån eller SMS-lån.

Dessa typer av lån omfattar i regel en mindre summa, ofta mellan 1 000 och 5 000 kronor.
Mikrolån har vanligtvis ingen ränta. Istället betalar du en fast kostnad. Lånet ska oftast betalas tillbaka inom en månad. Därför är det extremt viktigt att du har god uppsikt över din privatekonomi så att du inte hamnar i ekonomiska bekymmer. Viktigt är också att du funderar på om du verkligen är i behov av att låna. Det kan vara frestande att ta ett onödigt lån när man sitter på krogen eller ska ut och shoppa.

En central aktör när det gäller mikrolån utan säkerhet är Folkia. De erbjuder lån på 1 000, 2 000 och 3 000 kronor. Vidare erbjuder Folkia dig att låna upp till 25 000 kronor utan säkerhet. Efter att du tagit ett sådant lån så har du pengarna på ditt konto inom en vecka.
Det kan finnas flera förklaringar till varför du inte beviljas att låna utan säkerhet. I vissa fall kan det röra sig om att du redan har en väntande ansökan. Vidare kan det vara så att du inte betalat tillbaka tidigare lån. Kom ihåg att det kan ta några bankdagar innan din återbetalning är inregistrerad. Du kan också få avslag på din ansökan om att låna pengar utan säkerhet då du sedan tidigare har en betalningsanmärkning.