Om Bankkund.se

Bankkund.se är en sida som innehåller artiklar och information om Banklån, Privatlån och andra former av lån.Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att Låna Pengar. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning av pengar för att du skall göra en bättre affär.

>> Ta Banklån med riktigt låg ränta från Citibank

Låneansökan


>>    Banklån & Privatlån från 3,25 % ränta, Ansök här för snabbt svar !

Låneansökan. Går du i lånetankar, har du planerat att köpa en ny bostad, en bil eller kanske den där mc som du alltid velat ha. Eller har tiden äntligen kommit för dig och din stora kärlek att äntligen gifta er och ni behöver ett extra pengatillskott för att få det där bröllopet som ni alltid har önskat er? Då finns det en mängd olika valmöjligheter för dig att ansöka om ett lån. Beroende på vad du vill använda pengarna till kan påverka vilken form av låneansökan du bör fylla i.

Har du ett snabbt behov av pengar för att täcka upp i slutet av månaden, eller för en plötslig oplanerad utgift så har du möjlighet att snabbt låna pengar via en ansökan om antingen ett SMS-lån, mobillån eller ett mikrolån via telefon eller internet. Dessa låneansökningar kan du snabbt finna på olika låneinstituts hemsidor och via dem kan du låna summor upp till 3000 kronor. Vad du bör komma ihåg innan du lämnar in en låneansökan på ett sådant lån är att dessa former av snabba lån utan säkerhet ofta kostar en procentuellt högre kostnad än andra former av lån. Vad som dock är bra med lånen är att långivaren inte kräver någon form av säkerhet, samt att många av dessa lån även ges till dig med betalningsanmärkningar. Kravet för att du ska få möjlighet att låna pengar via SMS-lån och liknade former av lån, är hos de flesta långivarna att du har fyllt 18 år (ibland 20 år) och har en årsinkomst på minst 25 000 kronor per år. Lika så kräver vissa låneinstitut också att du har varit skriven i Sverige i minst två år. Dessa former av lån har en återbetalningstid på 30 dagar. Vid slutet av lånetiden betalas hela den lånande summan tillbaka tillsammans med den uppläggningsavgift som långivaren kräver för att du ska få låna summan med pengar.

Är du i behov av större summor utan någon form av säkerhet är ett blancolån vad du bör ansöka om. Detta är en ett lån som kan sträcka sig från summor på 20 000 till summor på 350 000 kronor. Låneansökningarna för dessa lån kan du finna hos flera olika långivare på nätet. En viktig aspekt på dessa lån är att det är din förmåga att betala tillbaka lånet som bestämmer hur mycket pengar långivaren är villig att låna ut till dig. Kraven för att du ska få möjlighet att låna pengar via blancolån är ofta att du är minst 18 år, har en årsinkomst på minst 125 000 kronor. För att få låna summor över 150 000 konor begär många långivare också att du har en medsökande. Eftersom att du lånar pengar utan någon form av säkerhet kan du räkan med att denna form av lån kommer att kosta mer både per månad och totalt eftersom att banken inte har någon form av säkerhet. Amorteringstiden på blancolån ligger ofta runt 2-15 år.

Har du istället en önskan om en ny bostad eller en bil finns det olika former av öronmärkta lån. Exempel på öronmärkta lån är bostadslån och billån. Bostadslån kan du ansöka om via din personliga bank eller hos flera andra aktörer både på internet och direkt hos låneinstitutet. När du lånar pengar för en ny bostad får du ofta bättre lånevillkor än vid andra lån. Detta på grund av att du kan använda bostaden som säkerhet för större delen av lånet. Denna del av ett bostadslån kallas bottenlån eller hypotekslån. Den andra delen av kostnaden för bostaden som banken inte anser täcks av säkerheten som bostadens marknadsvärde kan ge kallas topplån. Genom att genomföra en preliminär ansökan om ett bostadslån kan du får möjlighet att veta hur stor summa pengar just detta låneinstitut är villig att låna ut till dig och inom vilken kostnadsram du kan börja leta en bostad, detta kallas för lånelöfte. Bostadslån är också en av de låneformer som du med betalningsanmärkningar har stor möjlighet att få godkänt. Detta eftersom att du har en stark säkerhet i form av bostaden, skulle det behövas har du också möjlighet att förstärka säkerheten genom att ordna en borgensman.

Ett billån är ett lån vars pengar är öronmärkta för inköpet av en bil. Detta lån kan du ansöka om hos de flesta låneinstitut och banker, men också hos din bilhandlare. Vad du dock bör tänka på är att du kan få mycket olika lånevillkor hos olika långivare och det kan vara i ditt bästa intresse att ta reda på vart du kan få det bästa avtalet. En stor fördel med att ordna lånet hos din bilhandlare är att det oftast går fortare att få lånet beviljat och du kan genast köra hem med din nyinköpta bil. Det kan dock hända att lån tagna hos bilhandlaren har högre avgifter än lån tagna hos en bank. Bankens lån kan dock ta längre tid att få godkänt och kräver minst en tur till banken för att få beviljat.

Oberoende vilken form av lån du vill ansöka om bör du alltid kontrollera vart du kan få de bästa lånevillkoren om du så ansöker om lånet via Internet, telefon eller hos det närmaste bankkontoret.