Om Bankkund.se

Bankkund.se är en sida som innehåller artiklar och information om Banklån, Privatlån och andra former av lån.Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att Låna Pengar. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning av pengar för att du skall göra en bättre affär.

>> Ta Banklån med riktigt låg ränta från Citibank

Lånekalkyl


>>    Banklån & Privatlån från 3,25 % ränta, Ansök här för snabbt svar !

Lånekalkyl. Lånekalkyl ä r en matematisk beräkning av den ungefärliga total och månadskostnaden för ett lån. De påverkande faktorerna som spelar in på hur mycket lånet kommer att kosta är lånebeloppets storlek, räntesatsen, återbetalningstiden, betalningsperiodicitet samt om du har rak amortering eller annuitetsbetalning. Att lånebeloppets storlek, hur lång återbetalningstid du har samt hur hög ränta lånet har påverkar den totala kostnaden för lånet är nog en självklarhet.

Men en stark påverkande faktor för hur hög månadskostnad du kommer att få under lånetiden är huruvida du väljer att ha en rak amortering eller annuitetsbetalning på lånet. En rak amortering är att du betalar samma amortering på lånet varje månad, vilket innebär att månadskostnaden för lånet kommer att förändras under avbetalningstiden. Den totala månadskostnaden (ränta plus amortering) kommer att vara störst i början av lånetiden men minskar med tiden på grund av att räntekostanden för lånet är som högst när lånet är som störst. Väljer du istället att använda dig av en annuitetsbetalning så betalar du samma summa varje månad för ränta och amorteringar under hela lånetiden och kostnaden förblir konstant.

Det är en sådan uträkning banken genomför när du som blivande lånetagare har anmält ett intresse om att få låna en summa pengar. Banken genomför då en uträkning där den tar reda på hur mycket lånet kommer att kosta dig per år, totalt och i månaden och avgör sedan utifrån din ekonomiska status och tidigare lån, om du har möjlighet att betala tillbaka den summa pengar du är intresserad att låna. Lånekalkylen är också som ett sätt för lånetagaren att få en överblick om hur mycket han eller hon kommer att måsta betala varje månad på lånet, samt när lånet är beräknat att vara återbetalat.

Du kan även själv göra en lånekalkyl för att få en första inblick i hur mycket ett lån hos olika långivare kommer att kosta dig och därigenom hitta den bästa långivaren för dig och dina behov. Denna lånekalkyl kan du genomföra på Internet och tillhandahålls av de flesta banker och låneinstitut för att du själv ska kunna undersöka olika kostnadsförslag innan du fyller i en låneansökan.