Om Bankkund.se

Bankkund.se är en sida som innehåller artiklar och information om Banklån, Privatlån och andra former av lån.Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att Låna Pengar. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning av pengar för att du skall göra en bättre affär.

>> Ta Banklån med riktigt låg ränta från Citibank

Lånekalkylator


>>    Banklån & Privatlån från 3,25 % ränta, Ansök här för snabbt svar !

Lånekalkylator. En lånekalkylator är en tjänst som alla banker och låneinstitut tillhandahåller för att ge dig en möjlighet att ta reda på vad ett lån från dem skulle kosta. Denna tjänst kunde du tidigare endast få genom att ta kontakt med en bank, men den tillhandahålls nu av de flesta banker och låneinstitut via Internet. Nu kan du själv prova på att räkna ut vad den totala kostnaden för l ett lån, samt hur mycket du kommer att behöva betala per månad när du väljer att låna en vissa summa pengar av dem.

I en lånekalkylator beräknas hur lånesumman, räntesatsen, lånetiden och avbetalningsformen påverkar lånekosten och du får en uppfattning om hur stora dina omkostnader kommer att bli och huruvida du kommer att kunna betala tillbaka lånet. I kalkylatorn kan du också prova på att förändra lånekraven/lånevillkoren och se hur detta påverkar utgifterna för lånet, till exempel vad händer om du minskar eller ökar avbetalningstiden samt summan du lånar och så vidare.

En stor påverkade faktor i lånekalkylatorn för hur stora dina månadskostnader kommer att bli är om du väljer rak amortering eller annuitetsbetalningar. Detta är två olika sätt att lägga upp avbetalningarna på lånet vilket ger låntagaren antingen en fast summa att betala varje månad under hela avbetalningsperioden, eller att du betalar en större summa i början av avbetalningsperioden, men som sedan sjunker i samma takt som du betalar av lånet. Genom att betala av lånet genom rak amortering betalar du samma amortering varje månad och detta innebär att du i början av avbetalnings tiden betalar mer eftersom att räntan då är störst. Vid en annuitets betalningar läggs avbetning upp på så sätt att samma summa betalas in varje månad under hela lånetiden och du som låntagare har nog kontroll på hur mycket pengar du ska betala varje månad. Vilket sätt du väljer att göra är helt upp till dig som låntagare och båda har sina för och nackdelar.