Om Bankkund.se

Bankkund.se är en sida som innehåller artiklar och information om Banklån, Privatlån och andra former av lån.Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att Låna Pengar. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning av pengar för att du skall göra en bättre affär.

>> Ta Banklån med riktigt låg ränta från Citibank

Mobillån


>>    Banklån & Privatlån från 3,25 % ränta, Ansök här för snabbt svar !

Mobillån. Det har i dag blivit mycket vanligt att låna pengar via din mobiltelefon. Dessa lån kallas också vanligtvis SMS-lån och kan snabbt ordnas via några knapptryckningar. När du är i behov av lite extra kontanter, eller det kanske är kvar ett par dagar till löning men kontot är absolut tomt, kan ett mobillån vara lösningen för dig.

>> SNABBLÅN & SMSLÅN genom Folkia, Klicka här !!

Via din mobiltelefon kan du snabbt låna pengar som kan vara insatt på ditt konto inom några timmar, eller så fort som 15 minuter efter att du fått din låneansökan för ett mobillån godkänd. De vanligaste summorna som du kan låna via mobillån är 1000-3000 kronor som du har möjlighet att låna i 30 dagar. Enligt låneinstitutens hemsida är många av mobillånen räntefria och bekostas istället av en uppläggningsavgift som varierar i storlek beroende på lånesumman och låneinstitutet. Några exempel på kostnader för ett mobillån följer här. Vid lån av 1000 kronor tas en uppläggningsavgift på 200-250 kronor. Lån av 2000 kronor bekostas av en avgift på 300 kronor och slutligen vid lån av 3000 kronor blir avgiften 375 kronor.

Det finns många olika aktörer på internet som tillhandahåller SMS-lån eller mobillån. Lånet kan vara en snabb och enkel lösning för någon som på kort sikt behöver pengar. För att kunna söka ett mobillån krävs att du har ett mobil nummer som är registrerat hos nummerupplysningen eller ett konto hos den befintliga utlånaren. Detta för att din identitet måste kunna styrkas. Det kan vara av intresse för dig som låntagare att undersöka vilka olika låneinstitut du har att välja mellan innan du bestämmer hos vem du ska ta mobillånet. Detta eftersom att det kan variera kraftig mellan vilka avgifter låneinstituten tar för mobillånet och det spelar stor roll för hur hög din totala kostnad för lånet kommer att bli. Lika så är det viktigt att komma ihåg att det blir rätt hög ränta när man lånar via mobillån. Vid lån av 1000 kronor och betalas en avgift/uppläggningsavgift på 250 kronor och har en lånetid på 30 dagar. Det ger en effektiv ränta på 1.355%. Skulle man ha dessa lånevillkor när man lånar 100 000 till samma procentuella avgift skulle uppläggningsavgiften bli 25 000 kronor.

Innan du tar ett mobillån är det viktigt att du kommer i håg att detta är ett lån som alla andra, och du bör vara medveten om att pengarna ska betalas tillbaka på 30 dagar och vid försening av betalningen på mobillånet tillkommer höga avgifter. När mobillånet når kronofogden kan avgifter på upp till 800 kronor tillkomma förutom den lånade summan.

För att få låna pengar via mobillån krävs ofta att du är minst 20 år gammal och har varit svensk medborgare i minst två år och uppbär en inkomst av minst 25 000 kronor per år. Beroende på vart du väljer att ta mobillånet kan också betalningsanmärkningar påverka huruvida du får möjlighet att låna eller ej. Vissa låneinstitut har dock enkom skapat mobillån som riktar sig till personer som har betalningsanmärkningar.

Eftersom att SMS-lån, eller mobillån har blivit mycket populärt har det därigenom också blivit vanligare med bedrägeri. Vad som är viktigt att veta innan man fyller i en ansökan om mobillån är att om man inte använder sig av sina egna personuppgifter eller på annat sätt försöker utnyttja andras personuppgifter för sin egen vinning kan en anmälas göras och du kan enligt brottsbalken få upp till sex månaders fängelse.

Hur gör man då för att ansöka om ett mobillån. Detta kan man göra genom att använda sin mobiltelefon eller direkt via webben och låneinstitutens hemsidor. Kravet för att kunna låna via din mobiltelefon är att du har en aktiv WAP-funktion på telefonen. Du börjar med att ta reda på vilket låneinstitut du vill ta mobillånet av och till vilket numer du bör skicka ordet ”låna”. Som svar på detta SMS får du en WAP-länk skickat till dig, där det finns ett formulär som du fyller i och därigenom ger banken/låneinstitutet de uppgifter som de behöver för att kunna avgöra om du ska få ett mobillån av dem eller inte. Att ansöka om ett mobillån kostar ofta en fast summa som kan variera men som ofta ligger på ca 25 kronor. Denna kostnad debiteras via din telefonräkning. Ansökningen om mobillånet behandlas sedan av låneinstitutet och du får ett preliminärt svar inom några minuter. När du väljer att ansöka om ett mobillån bör du vara medveten om att en kreditundersökning av din privatekonomi kommer att genomföras. Om lånet godkänns kan pengarna vara på ditt konto inom en bankdag och hos vissa låneinstitut som specialiserat sig på snabbhet kan du få tillgång till pengarna femton minuter efter att lånet godkänts.

Mobillån kan också ansökas direkt hos låneinstitutets hemsida, hur du väljer att göra spelar ingen större roll för ansökningskostnaden blir detsamma. För att du ska kunna ansöka via internet behöver du en säkerhets kod som du får via SMS och detta SMS kostar ofta en fast summa som du annars skulle bli tvungen att betala när du skickar in din SMS-ansökan.