Om Bankkund.se

Bankkund.se är en sida som innehåller artiklar och information om Banklån, Privatlån och andra former av lån.Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att Låna Pengar. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning av pengar för att du skall göra en bättre affär.

>> Ta Banklån med riktigt låg ränta från Citibank

Privatlån


>>    Banklån & Privatlån från 3,25 % ränta, Ansök här för snabbt svar !

Privatlån. Ett vanligt sätt att låna pengar på är genom att skaffa sig ett privat lån. Detta lån kan du ansöka om hos närmast bank men också via andra låneinstitut på nätet. Med ett privatlån kan du uppfylla den där önskan som du länge gått och funderat på, kanske är det en ny bil, en motorcykel, din dröm resa eller för att bekosta det där bröllopet som du alltid velat ha.

Ett privatlån kan du ansöka om hos en bank eller på ett låneinstitut om du är mellan 18 och 75 år och uppbär fast inkomst eller pension. Vissa långivare kräver också att lånetagare ska ha fyllt 20 år och är mantalsskriven i Sverige sedan minst två år. Många banker och låneinstitut kräver även att du som låntagare inte har någon form av betalningsanmärkningar. Uppfyller du dessa krav har du möjlighet att ansöka om lån på summor upp till 350 000 kronor utan någon form av säkerhet. Beroende på vilken summa du ansöker om kan du få en avbetalningstid på lånet som varierar mellan 2- 15 år.

Privatlån är ofta lån utan säkerhet och med detta menas att lånets beviljande bygger helt på banken eller låneinstitutets bedömning av din förmåga att betala tillbaka ett lån. Men om du har en sämre privatekonomi kan det vara till din fördel om du kan presentera någon form av säkerhet för lånet. Säkerhet kan vara fast egendom, obligationer eller en borgensman. Har du en fast egendom som ett hus, en bostadsrätt eller liknande har du möjlighet att använda den egendomen som pant för det lån du vill ta. Med detta menas att banken eller låneinstitutet har rätten att utifrån pantbrevet som finns på egendomen sälja din fastighet om det skulle visa sig att du som låntagaren inte har förmågan att betala tillbaka de pengar som du lånat, för att på så sätt garantera att långivaren får tillbaka pengarna.

Borgensman är en annan form av säkerhet i vid ett privatlån. En borgenär kan vara en nära vän eller en familjemedlem som skriver på lånet tillsammans med dig. Borgenären tar då på sig ansvaret för betalningen av lånet om det skulle visa sig att du som låntagare får problem med att betala tillbaka det. Vad man dock bör komma ihåg är att en borgensman måste uppfylla de krav banken ställe på alla låntagare. Att du har fast inkomst, är av rätt ålder och inte har någon form av betalningsanmärkning. Genom att använda sig av någon form av säkerhet är det också möjligt för dig som låntagare att få en bättre form av privatlån. Du har chansen till en lägre ränta och en längre amorteringstid eftersom att banken i och med säkerheten inte behöver ta lika stora risker.

Mer fakta

https://www.låneansökan.se/privatlån/

http://www.norrbanken.se/privatlån/

http://www.alfabanken.se/privatlån/